dimecres, 26 de maig del 2010

És bo el Actimel?


Aquí us vaig a posar la veritat sobre el Actimel:
Aquesta substància és generada normalment pel 98% dels organismes, però quan se li subministra externament per un temps prolongat, el cos deixa d'elaborar-i de mica en mica "oblida" que ha de fer i com fer-ho, sobretot en persones menors a 14 anys.
En realitat, va sorgir com un medicament per a aquestes poques persones que no ho elaboraven, però aquest univers era tan petit que el medicament va resultar no rendible; per fer-ho rendible es va vendre la seva patent a empreses alimentàries.La secretària de Salut va obligar a Actimel a indicar en la seva publicitat que el producte no ha de consumir molt temps, i van complir, però en una forma tan subtil que cap consumidor ho percep.
Si una mare decideix completar la dieta amb Actimel, no percep cap avís sobre la seva inconveniència i no veu que pot estar fent un d'any important al futur dels seus fills o al seu a causa de les manipulacions publicitàries de la multinacional Danone per incrementar els seus beneficis sense importar la salud dels consumidors.
El missatge s'ha fet molt popular a enviar com un missatge en cadena que jo ara pose al bloc i segurament alguns de vosaltres també ho hauran rebut. Tant s'ha difós i tan famós s'ha fet, que la mateixa Danone ha realitzat un comunicat al respecte: "Nota informativa sobre Actimel": En fi, poc més es pot dir a part del que mencionen en el comunicat. Bàsicament un bacteri com el L.Casei no es ninguna sustancia, es un ser vivo. Casei no és cap substància, és un ésser viu.
I no apareix dins d'un altre ésser viu, com per exemple un ésser humà, màgicament. Per adquirir la nostra flora intestinal no tenim altra manera de fer a través de la ingestió d'aliments, pels quals anem adquirint bacteris, algunes de les quals es quedaran en els nostres intestins afavorint l'absorció i producció de diferents nutrients. I sí, això vol dir que un embrió / fetus i un nadó que encara no hagi ingerit res no tindran encara flora intestinal. Encara que uns pocs dies seran suficients perquè els bacteris comencin a fer acte de presència fins establir totalment en aproximadament una setmana.
Ah, i una última cosa, el Actimel aporta els mateixos beneficis que qualsevol altre iogurt.
La meua opinió es que l'Actimel es bo pero si es pren algunes vegades o quan estas costipat o amb poques defenses i no tots els dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada